• Hazırlık sınıfları hariç en az on yarıyıl süreli Veteriner Fakültesi diplomasına sahip olanlar ve Namık Kemal Üniversitesi Lisansüstü Eğitim – Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin Öğrenci Kabulü başlıklı 4. maddesinde belirtilen şartları yerine getirenler bu programa başvurabilirler. (Yabancı ülkelerden alınan lisans veya yüksek lisans diplomalarının YÖK tarafından denkliğinin onaylanmış olması gereklidir).
  • Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES)’ndan son beş yıl içinde sayısal (SAY) puan türünde en az 70 (yetmiş) puan almış olmaları veya ALES sonucu yerine Senato tarafından eşdeğerliği kabul edilerek başarı taban puanları belirlenen ve uluslararası düzeyde kabul gören sınavlarda başarılı olmaları gerekmektedir.
  • Programa başvuracak adayların YDS veya ÜDS’den en az 55 puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan bu puana eşdeğer bir puana sahip olmaları gerekmektedir.
  • Öğrenci kabulünde başarı notu; mezuniyet ağırlıklı not ortalamasının % 20’si, ALES’ten alınan standart puanın % 50’si, enstitü yönetim kurulunca kurulan jüri tarafından yapılan bilimsel değerlendirme sınavı sonucu alınan puanın % 30’u toplanarak bulunacaktır. Bir adayın başarılı sayılabilmesi için başarının notunun en az 70 olması gereklidir.